JOWAN Bike Fitting

Let's fit your bike to your body

We vinden het bijzonder belangrijk dat je goed op je fiets zit.
Jouw fietsplezier wordt immers hoofdzakelijk bepaald door de juiste houding op de fiets. 
We bieden 3 opties aan om je fiets op jouw lichaam af te stellen. 
Lees hieronder alle details.

1. JOWAN Bike Sizing:
de juiste kadermaat voor jouw nieuwe fiets

Hierbij gebruiken we het Bikefitting.com meettoestel, reeds decennialang een begrip in de fietswereld.

 • Een computerprogramma bepaalt de ideale kaderafmetingen aan de hand van enkele lichaamsmaten die we van je nemen.
 • Je hoeft dus niet te fietsen.
 • Aan de hand van de print-out kunnen we de juiste bestelling plaatsen.

Bij aankoop van een nieuwe (sportieve) fiets is deze meting t.w.v. €60, inclusief het gebruik van het softwareprogramma, gratis. 

2. JOWAN Dynamic Bike Fitting:
een natuurlijke houding op jouw fiets

Hier gaan we een stapje verder, door gebruik te maken van onze GURU Bikefitting pasfiets.

 • De geometrie van jouw fiets wordt dmv het computergestuurde systeem gesimuleerd op de pasfiets. Je fietst dus op een kopie van jouw (toekomstige) fiets.
 • Door simpele muisklikken plaatsen we je zadel of stuur iets hoger of dichter. Je voelt ook zelf meteen het verschil van die veranderingen en je kan meteen aangeven als er een ongemak optreedt bijvoorbeeld. Samen met jouw feedback bekomen we een natuurlijke positie op jouw fiets.
 • Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de zadelkeuze. 
 • Het kan zowel voor een nieuwe fiets als voor jouw huidige fiets toegepast worden.

Deze sessie duurt 30 à 45minuten en heeft een waarde van €100. Het is een absolute meerwaarde gezien jouw positie al fietsend bepaald wordt. Reserveer telefonisch en breng jouw koersbroek en fietsschoenen mee. Aanpassingen met wisselstukken gebeuren achteraf en zijn niet inbegrepen in deze prijs.

3. JOWAN Full Dynamic Bike Fitting
jouw fiets op maat van jouw lichaam

Wie klachten heeft, blessures wil voorkomen of gewoonweg comfortabeler en efficiënter wil fietsen kiest beter voor een de professionele FULL DYNAMIC BIKE FITTING. Jouw fiets tot op de millimeter aangepast aan jouw lichaam. Zie op deze video hoe we te werk gaan:

 • We onderscheiden ons door middel van onze GURU computergestuurde pasfiets. Het Amerikaanse GURU biedt momenteel het meest geavanceerde fietspositioneringssysteem op de markt. En wij waren de eerste fietsenwinkel in de Benelux die erover beschikt. Terwijl je fietst wordt jouw positie door ons computergestuurd aangepast. Je voelt dus zelf onmiddellijk het effect wanneer we het zadel of stuur enkele centimeters (of zelfs millimeters) opschuiven. 
 • Ook jouw zithoek passen we constant aan. Je voelt zelf welke hoek makkelijkst trapt.
 • We zijn 4 dagen lang professioneel opgeleid door gespecialiseerde en door en door ervaren fitters uit Londen. Daarnaast gebruiken we de Body Geometry Fit methode als uitgangspunt. Hiermee wordt een analyse van jouw lichaam gemaakt en wordt jouw positie op onze maatfiets stap voor stap aangepast. Zowel het afstellen van de schoenplaatjes, de setback, de breedte van het zadel, de stuurpenlengte, stuurbreedte etc. komen aan bod. Er wordt rekening gehouden met o.a. de stabiliteit van jouw voeten, enkels en knieën, maar ook een beenlengteverschil, rughouding, nekklachten e.a. worden in rekening gebracht om tot een perfecte natuurlijke houding te komen voor jouw lichaam. Bij deze methode gaan we dus nooit een positie 'forceren' om een estethisch 'beter' resultaat te bekomen.
 • Achteraf krijg je een duidelijk rapport met eventueel een aanbeveling voor welke nieuwe fiets het makkelijkst te configureren valt naar jouw noden.
 • Dit kan zowel bij de aankoop van een nieuwe fiets als voor een aanpassing van jouw huidig vehikel.
 • Wie sukkelt met zadelpijnklachten en er ondanks een gewijzigde zadelbreedte en herpositionering op de fiets niet van verlost geraakt kan ook bij ons terecht voor een zadeldrukmeting. Hiervoor doen we beroep op het Duitse GebioMized-systeem. Aan de hand van de gemeten drukpunten kan zelfs een zadel compleet op jouw maat gemaakt worden. Het gebruik van dit systeem kost € 70. Indien het gecombineerd wordt met onze Dynamic Bike Fitting leg je slechts 25 euro bij.

Een Full Dynamic Bikefitting duurt al snel 2u00 à 2u30min en kost € 225. Reserveer telefonisch en breng jouw koersbroek en fietsschoenen mee. Aanpassingen met wisselstukken gebeuren achteraf en zijn niet inbegrepen in deze prijs.

De meting gebeurt door de door en door ervaren Johan Wannijn of door zoon Joeri Wannijn die een diploma Master in de Lichamelijke opvoeding op zak heeft. Bij specifieke klachten kunnen we beroepen op dochter en ex-prof Ine Wannijn die eveneens de nodige Fit-opleidingen op zak heeft en momenteel een osteopathie-praktijk runt.
Wie een JOWAN Bike Fitting wil laten uitvoeren, gelieve ons telefonisch te contacteren voor een afspraak. 

Reserveer telefonisch op 055/38.84.07

Met de bekomen resultaten is het uiteindelijk van cruciaal belang om de juiste maten over te zetten op jouw fiets. Hiervoor hebben we verschillende tools in onze werkplaats.

BONKERS GRAVEL 2024

BONKERS - A crazy day out on the gravelbike.
Zondag 2 juni 2024 | 85km, 100km, 125km.

Oops...
Sorry, Internet Explorer 8 or lower is not supported.
Please upgrade or change your web browser now.