JOWAN Bike Fitting:

Let's fit your bike to your body

We vinden het bijzonder belangrijk dat je goed op je fiets zit. Om dit te bekomen hebben we twee methodes: Bij onze Bike SIZING-methodes stellen we alles in het werk om de correcte framemaat met juiste stuurpenlengte en zadelhoogte te bekomen. Deze service bieden we standaard bij aankoop van een nieuwe fiets. Bij de Bike FITTING-methode (voor race, mtb en triathlon) gaan we verder en passen we ieder detail aan zodat jouw fiets volledig is aangepast op jouw lichaam. Lees hieronder alle details.

 

1. JOWAN Dynamic Bike Fitting: 
jouw fiets op maat van jouw lichaam

Jarenlang werd de 'ideale' fietspositie bepaald dmv een statische opname van enkele lichaamsmaten waarna een toverformule jouw ideale maten naar boven toverde. Meestal met een 'deftig' resultaat tot gevolg. Maar in de 21e eeuw hebben we nood aan een dynamische en meer individuele aanpak. Eenieder is immers anders gebouwd en standaardformules geven niet altijd de gewenste prestaties. Wie klachten heeft, blessures wil voorkomen of gewoonweg comfortabeler en efficiënter wil fietsen kiest dus beter voor een meer professionele DYNAMIC BIKE FITTING. Jouw fiets volledig aangepast aan jouw lichaam. Dit kan zowel bij de aankoop van een nieuwe fiets als voor een aanpassing van jouw huidig vehikel (ook als die niet bij ons werd aangekocht).

 • We onderscheiden ons door middel van onze GURU computergestuurde pasfiets. Het Amerikaanse GURU biedt momenteel het meest geavanceerde fietspositioneringssysteem op de markt. En wij waren de eerste fietsenwinkel in de Benelux die erover beschikt. Terwijl je fietst wordt jouw positie door ons computergestuurd aangepast. Je voelt dus zelf onmiddellijk het effect wanneer we het zadel of stuur enkele centimeters (of zelfs millimeters) opschuiven. 
 • We zijn 4 dagen lang professioneel opgeleid door gespecialiseerde en door en door ervaren fitters uit Londen. Daarnaast gebruiken we de Body Geometry Fit methode als uitgangspunt. Hiermee wordt een analyse van jouw lichaam gemaakt en wordt jouw positie op onze maatfiets stap voor stap aangepast. Zowel het afstellen van de schoenplaatjes, de setback, de breedte van het zadel, de stuurpenlengte, stuurbreedte etc. komen aan bod. Er wordt rekening gehouden met o.a. de stabiliteit van jouw voeten, enkels en knieën, maar ook een beenlengteverschil, rughouding, nekklachten e.a. worden in rekening gebracht om tot een perfecte natuurlijke houding te komen voor jouw lichaam. Bij deze methode gaan we dus nooit een positie 'forceren' om een estethisch 'beter' resultaat te bekomen.
 • Een Dynamic Bikefitting kost € 225. Dit is steeds exclusief bijkomende 'verbouwingen' aan de fiets (plaatsen aangepast stuur, zadelpen met setback...), steunzooltjes, shims of dergelijke. Achteraf krijg je een duidelijk rapport met zelfs een aanbeveling voor welke nieuwe fiets het makkelijkst te configureren valt naar jouw noden.
 • Optioneel kan ook de breedte van de pedaalassen en de lengte van de cranks geoptimaliseerd worden, met soms revolutionaire verschillen tot gevolg.
 • Wie sukkelt met zadelpijnklachten en er ondanks een gewijzigde zadelbreedte en herpositionering op de fiets niet van verlost geraakt kan ook bij ons terecht voor een zadeldrukmeting. Hiervoor doen we beroep op het Duitse GebioMized-systeem. Aan de hand van de gemeten drukpunten kan zelfs een zadel compleet op jouw maat gemaakt worden. Het gebruik van dit systeem kost € 70. Indien het gecombineerd wordt met onze Dynamic Bike Fitting leg je slechts 25 euro bij.
   

Met de bekomen resultaten is het uiteindelijk van cruciaal belang om de juiste maten over te zetten op jouw fiets. Hiervoor hebben we verschillende tools. Met de Bike Settings Tool kunnen we de bekomen maten perfect opmeten en overzetten naar jouw fiets. Indien een gewenste afstelling niet realiseerbaar zou zijn, streven we er steeds naar die op een correcte manier zoveel mogelijk te benaderen. Daarnaast beschikken we ook over de Ergomotion Calibrator. Wie over twee fietsen beschikt kunnen we zo helpen om twee identiek gelijk afgestelde fietsen te bekomen. Zo krijg je niet te maken met een 'position-switch' tussen twee verschillende fietsen.


De meting gebeurt door de door en door ervaren Johan Wannijn of door zoon Joeri Wannijn die een diploma Master in de Lichamelijke opvoeding op zak heeft. Bij specifieke klachten kunnen we beroepen op dochter en ex-prof Ine Wannijn die eveneens de nodige Fit-opleidingen op zak heeft en momenteel een osteopathie-praktijk runt.
Wie een JOWAN Bike Fitting wil laten uitvoeren, gelieve ons telefonisch te contacteren voor een afspraak. 

Je vindt hier de volledige prijslijst

2. JOWAN Bike Sizing:
de juiste maat voor jouw nieuwe fiets

Jouw fietsplezier wordt hoofdzakelijk bepaald door de juiste positie en houding op de fiets. Bij elke aankoop van een nieuwe fiets gaan we op zoek naar de beste maat voor jouw lichaam. 

 • Dynamic Bike Sizing:
  Voor racefietsen en mountainbikes gebruiken we onze GURU Bikefitting pasfiets. De door jou geprefereerde fiets wordt dmv het computergestuurde systeem volgens identieke geometrie opgezet. We zetten de zadelhoogte goed en je begint te fietsen. Door een simpele click plaatsen we je stuur iets hoger of dichter zodat je zelf onmiddelijk al fietsend het verschil kan voelen. Het toestel berekent onmiddelijk hoelang de stuurpen moet zijn en hoeveel spacers eronder gemonteerd dienen te worden. Blijkt dat de fiets voor jouw morfologie toch een maatje groter/kleiner mag zijn dan is dit in een handomdraai aangepast en zo heb je zelf gevoeld hoe de houding op jouw nieuwe fiets zal aanvoelen. Deze sessie heeft een waarde van €100 en is een absolute meerwaarde gezien jouw positie al fietsend bepaald wordt. 
  Tip: breng bij aankoop van een nieuwe fiets best jouw fietsschoenen mee!
   
 • Static Bike Sizing: 
  Bij de recreatie- of stadsfietsen gebruiken we het Bikefitting.com meettoestel. Hiermee bepaalt een computerprogramma de ideale kaderafmetingen aan de hand van enkele lichaamsmaten die we van je nemen. Aan de hand van de print-out kunnen we de juiste bestelling plaatsen.
  Bij aankoop van elke nieuwe fiets is deze meting t.w.v. €60, inclusief het gebruik van het softwareprogramma, gratis. 

​Bij het afhalen van jouw nieuwe fiets staat alles meteen ook juist afgesteld. Nog even dubbelchecken en hop, je bent vertrokken voor jarenlang fietsplezier!

Je vindt hier de volledige prijslijst

Bikepacking to Rome

Johan fietste van Wissant naar Rome langs de Via Francigena.

Oops...
Sorry, Internet Explorer 8 or lower is not supported.
Please upgrade or change your web browser now.