Wahoo ELEMNT

Wahoo! fitness

PRICE: € 239.99

PRICE: € 279

    Wahoo Elemnt & Elemnt Bolt
    Elemnt
    Elemnt Bolt

Geavanceerde GPS fietscomputer, gemakkelijk in gebruik.

Afgelopen jaar werd de ELEMNT gelanceerd binnen de Wahoo family.  De ELEMNT is de eerste aanzet geweest van Wahoo om de GPS-fietscomputer markt te betreden.  Met de komst ELEMNT heeft Wahoo meteen zijn sporen verdiend.  Daar komt nu een vervolg aan!

Met de lancering van de Wahoo ELEMNT BOLT wil Wahoo een nog breder publiek benaderen. Technisch gezien werkt de BOLT op dezelfde manier als de ELEMNT. Toch heeft dit toestel zijn eigen identiteit en doelgroep, de sportievere racefietser. De BOLT is ontworpen samen met Dimitris Katsanis de man op het gebied van aerodynamica op de fiets die oa de renners van Team Sky op de fiets positioneert. Hierdoor is de ELEMNT BOLT de meest aerodynamische GPS-computer op de markt tot wel 50% van alles wat op de markt is.

De Bolt is ook zeer gebruiksvriendelijk om in te stellen. Ook bij deze computer worden alle instellingen via de Wahoo ELEMNT APP gedaan en hoef je geen ingewikkelde menu’s op het toestel door te lopen. Gewoon je intuïtie volgen en voor je het weet is de computer ingesteld en klaar voor gebruik.

Wil je navigeren kun je routes kun je via de Cloud van Strava, Ridewithgps , Komoot en Best biksplit op het toestel zetten. Je kunt dan navigeren op kaar of Turn By Turn navigeren. Dit alles gaat via WIFI naar je toestel en na je training weer naar je favoriete app. Zo simpel is het nog nooit geweest! Wil je het nog makkelijker dan download je een GPX route op je smartphone en zet je hem via BT op de BOLT. Start en Go!

Nog een leuke feature is de LIVE tracking waarbij je je fietsmaten met een ELEMNT op de kaart kunt volgen en dus precies weet waar deze zich op het parcours bevindt. Kom je thuis van je rit staat deze alweer op Strava voor je het weet en heb je je eerste Kudo’s al weer ontvangen.

Wil je je KOM’s op Strava verbeteren dan kan dit simpel via de Wahoo ELEMNT Bolt. Stel op Strava in welke KOM’s je wilt rijden en de BOLT begeleidt je om deze tijdens je rit te verbeteren.

Nog een heel sterk punt van de BOLT is het scherm.  Er is ook hier weer gekozen voor een contrast scherm. Dit scherm gooide al hele hoge ogen bij de gebruikers van de ELEMNT. Er is duidelijk geluisterd naar de behoefte van de gebruiker om onder alle omstandigheden alle data goed en duidelijk te kunnen zien en een lange levensduur van de batterij te garanderen.  Deze gaat tot wel 15 uur mee.

Met de Smart Buttons kun je onder alle omstandigheden door de verschillende pagina’s van het toestel navigeren.

Wil je goed begeleid worden tijdens je training dan kun je gebruik maken van de Led Lampjes boven op het toestel dat precies aangeeft in welke HR of Powerzone je fietst. Wil je je Strava Live Segments zien, Boom instellen. Je Best Bike Split Targets Boom Instellen en gaan! Komt er een berichtje binnen of een telefoontje, ook dan geven de Leds  de notificatie aan.

Heb je elektronisch schakelen dan kun je je stand van de versnellingen terug zien in de BOLT. Hij werkt met Shimano Di2, Campagnolo EPS, Sram eTAP en zelfs FSA WE!

Wil je gericht je trainingen op je Wahoo KICKR of KICKR Snap dan kun je met de BOLT je trainer aansturen en zelfs fietsroutes erop narijden. De BOLT stuurt dan de weerstand van de trainer aan.

 

Kortom ben je fanatieke renner waarbij iedere seconde telt, wil je snel en makkelijk je GPS kunnen instellen en makkelijk gebruik maken van Strava, onder alle omstandigheden je data goed aflezen en navigeren (zowel op lijn als TURN By TURN), voorzien zijn van een accu die lang meegaat? Dan is de ELEMNT Bolt jouw fietscomputer!

 

In the spotlights

brand overview

Oops...
Sorry, Internet Explorer 8 or lower is not supported.
Please upgrade or change your web browser now.